Bli volontär

Som volontär på Novahuset finns det olika områden du kan engagera dig i. Dels har vi vår stödverksamhet där du får arbeta via chatt, mail eller med personliga möten med de som söker stöd hos oss.

Du kan även vara en del av vårt förebyggande arbete. Detta sker genom att hålla i föreläsningar, trygghetsvandra eller arbeta med att marknadsföra föreningen. Ett bra sätt att marknadsföra oss är genom att delta vid olika evenemang.

Vill du engagera dig men känner att dessa roller inte riktigt passar dig? Var inte rädd för att ta kontakt med oss. Vi tar gärna emot förslag på hur du och din kompetens kan vara till nytta för oss.

Volontärer novahuset

Vad krävs för att bli volontär?

För att vara volontär hos oss behöver du vara minst 18 år samt kunna lägga minst två kvällar/tillfällen i månaden på ideellt arbete. Vi har även en volontärutbildning som anordnas en till två gånger per år. Vi ser också att du delar vår värdegrund och ser till alla människors lika värde.

För att bli volontär måste du lämna ett utdrag från belastningsregistret. Vi genomför även intervju med alla ansökande. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av ideellt arbete eller stödverksamhet. Vi ser engagemang och medmänsklighet som de viktigaste egenskaperna i rollen som volontär.

Hur ansöker jag om att bli volontär?

Är du intresserad av att engagera dig som volontär, klicka på knappen nedan för att komma i kontakt med oss. Du kan du maila oss på info@novahuset.com. Håll även utkik på vår hemsida och sociala medier för mer information.

Volontärer novahuset

Vår utbildning till volontär

Vi utbildar nya volontärer en till två gånger om året. Volontärutbildningen utgörs av fyra heldagar där du får en grundläggande kunskap om vår organisation och ditt volontärskap. Teman vi lär ut är våld i nära relationer, sexuellt våld, samtalsmetodik och juridik. Fokus ligger på det sexualiserade våldet.

Förutsatt att du efter utbildningen arbetar som volontär hos oss i 1 år är utbildningen kostnadsfri. För att arbeta som volontär hos oss behöver du dock betala en årlig medlemsavgift. Detta gör du genom att betala 200 kr till vårt bankgiro 376-6490. Som referens anger du din e-post adress.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram!

Bli medlem • Bli partner • Skänk en gåva