Gymnasiet

Novahusets föreläsningar i gymnasiet fungerar som komplement till sexualundervisningen och skolans arbete kring internet, integritet och kränkningar. Föreläsningen är informativ om den svenska sexualbrottslagstiftningen men lyfter även reaktioner under och efter övergrepp samt bemötande. Den berör även sex, samtycke, sex mot ersättning, relationer och sexuella bilder.

Föreläsningen pågår i en timme för att hinna med frågor och diskussioner. Vi genomför max två föreläsningar per dag. Antingen görs det schemabrytande dagar eller så försöker vi anpassa oss till de lektionstider som finns tillgängliga. Det går med fördel att slå samman flera klasser under ett tillfälle då vi önskar att 30-70 elever deltar under en föreläsning.

Att prata om dessa ämnen kan röra upp tankar och känslor hos eleverna, därför träffar vi gärna även personal och vårdnadshavare. Helst innan vi möter eleverna för att kunna använda vårt möte som en start för barnen att samtala med vuxna om dessa ämnen. Vi har utbildning för yrkesverksamma om unga, internet och övergrepp som pågår i två timmar. Den finns även anpassad för vårdnadshavare och hålls kvällstid, antingen vid ett eget tillfälle eller i samband föräldramöte.

Boka föreläsning för gymnasie

Vill du boka en föreläsning med Novahuset? Eller är du intresserad av ett skolpaket där vi kommer till flera årskurser, yrkesverksamma och vårdnadshavare?

Är du nyfiken på Novahusets förebyggande arbete i gymnasiet och vill veta mer är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi ses gärna för att prata vidare om hur vi kan skapa det bästa upplägget för just er skola. Antingen via ett enskilt möte eller genom en kortare presentation på exempelvis ett gemensamt möte med elevhälsoteamet.

Vill du boka ett möte eller önskar en offert är du varmt välkommen att fylla i formuläret nedan så återkommer vi till er snarast möjligt!