stödchatt

I vår stödchatt har du som stödsökande möjlighet att under en timmes tid prata med någon av våra volontärer. Vi lyssnar, finns för dig och tror på dig. Även du som anhörig är välkommen att kontakta oss.

Öppettider:
Tisdag, Torsdag, Söndag 20.00-21.00

Vill du chatta med oss på Novahuset behöver du använda Skype. Så ladda ner och installera Skype på din dator om du inte redan har det. Lägg sedan till Novahuset i dina kontakter, vi heter: novahuset@hotmail.com.

mailJOUR

När du mailar till oss så blir du ihopkopplad med en volontär som blir din stödkontakt. Ni har tillsammans kontinuerlig kontakt 2-3 gånger i veckan, eller på det sätt som känns bäst för dig. 
 

 


STÖDSAMTAL

Ibland kan man också vara i behov av att få prata med någon på något annat vis än genom en skärm. Självklart kan vi då tillsammans med dig boka in en tid för ett stödsamtal. 

 

MEDFÖLJNING

I samband med till exempel polisanmälan, rättegång, besök hos socialen eller läkare så kan det vara skönt att ha med sig en trygg vuxen. Vi finns här för dig!

 

 

Kom ihåg att oavsett vilket sätt du väljer att kontakta oss på så har vi alltid
tystnadsplikt och ingen anmälningsplikt. Du kan vara säker på att det vi pratar om stannar mellan oss och du kan vara anonym. Och du kan kontakta oss oavsett om du har blivit utsatt själv, är anhörig eller yrkesverksam.