Så kan du bidra

Novahuset arbetar för att hjälpa våldsutsatta personer till ett bättre liv utan våld, sexuella övergrepp och förtryck. Vi vänder oss även till anhöriga och yrkesverksamma. Du kan stödja oss i vårt arbete genom att bli medlem, bli volontär eller skänka en gåva.

Vad gör en volontär?

Som volontär på Novahuset kan du vara en del av vår stödverksamhet där du via chat, mail eller genom personligt möte har kontakt med de som söker stöd hos oss. Du kan även vara en del av vårt förebyggande arbete genom att hålla i föreläsningar eller arbeta med att marknadsföra föreningen genom att exempelvis delta vid olika evenemang. Vill du engagera dig men känner att dessa roller inte riktigt passar dig? Var inte rädd för att ta kontakt med oss och ge förslag på hur du och din kompetens kan vara till nytta för oss.

 

Vad krävs för att bli volontär?

För att vara volontär hos oss behöver du vara minst 18 år och ha möjligheten att lägga minst två kvällar/tillfällen i månaden på ideellt arbete. Vi ser också att du delar vår värdegrund och ser alla människors lika värde. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av ideellt arbete eller stödverksamhet, utan vi ser engagemang och medmänsklighet som de viktigaste egenskaperna i rollen som volontär.


Hur ansöker jag om att bli volontär?

Är du intresserad av att arbeta som volontär skickar du ett meddelande till info@novahuset.com där du berättar om dig själv samt varför du vill börja som volontär hos oss. Du kan även välja att bifoga ditt CV men detta är inget krav. Efter du skickat intresseanmälan kommer du att kallas till en kortare intervju (kan genomföras via skype om du ej bor i Östergötland), och finner vi dig lämplig för volontärarbete kommer du att få gå vår grundutbildning.


Volontärutbildningen

Vi utbildar nya volontärer två gånger om året och utbildningarna är förlagda till våren och hösten. Volontärutbildningen utgörs av två heldagar (lördag-söndag) där du får en grundläggande kunskap om vår organisation, våld i nära relationer, sexuellt våld, samtalsmetodik, hedersrelaterat våld och juridik etc. Fokus ligger på det sexualiserade våldet.

Förutsatt att du efter utbildningen arbetar som volontär hos oss i 1 år är utbildningen kostnadsfri. För att arbeta som volontär hos oss behöver du dock betala  en årlig medlemsavgift, detta gör du genom att betala 200 kr till vårt bankgiro 376-6490, som referens anger du din e-post adress.

Medlem - PRIVAtperson

Som medlem har du rösträtt och möjligheten att jobba som volontär samt utbildas vidare genom Novahuset. Medlemskapet kostar endast 200 kr/år och förnyas därefter varje år.

 

Det här får du som medlem:

Rösträtt – du kan påverka organisationens arbete bland annat genom att delta på årsmötet och rösta fram styrelse.
Volontärarbete – du kan engagera dig genom att arbeta ideellt.
Aktiviteter – du har möjlighet att gå på seminarier, utbildningar, föreläsningar, möten och andra tillställningar/happenings. Novahuset står då för kostnader.

För att bli medlem betalar du in 200 kr på:
Bankgiro 376-6490
Glöm inte att skriva med din e-postadress på meddelanderaden.

 

medlem - företag

Som företag eller organisation kan man också bli stödmedlem. Medlemskapet kostar 700 kronor per år. Medlemskapet innebär huvudsakligen ekonomiskt och moraliskt stöd till Novahuset.

 

Det här får ni som företagsmedlem:

Rösträtt – En person från varje företag företräder er med en röst och kan påverka organisationens arbete bland annat genom att delta på årsmötet och rösta fram styrelse.
Aktiviteter – du har möjlighet att gå på vissa seminarier, föreläsningar, möten och fester.
När ni stödjer oss publicerar vi er, med ert medgivande, som bidragsgivare här på hemsidan.

Bankgiro 376-6490
Glöm inte att skriva med företagets namn och er e-postadress på meddelanderaden.

SKÄNK EN GÅVA

Du kan med ditt företag eller som privatperson välja att stötta oss ekonomiskt genom att skicka ett valfritt belopp till;
Bankgiro 376-6490 eller Swishnummer 123 514 68 40.
Glöm inte att skriva med ditt namn eller företagets namn och e-post och märk talongen med ”Gåva”
Att stötta oss i vårt arbete behöver inte nödvändigtvis innebära att ge oss en gåva av ekonomiskt karaktär. Vill ditt företag exempelvis bidra med catering, tryckmaterial, kontorsmaterial, juridisk rådgivning eller dylikt är detta mycket välkommet. Ta då kontakt med oss på info@novahuset.com.

När du bidrar med en gåva eller tjänst har du/ditt företag möjligheten att bli publicerade på vår hemsida.