Hitta annat stöd

Nedan finns tips på organisationer som kan ge stöd från andra platser, antingen via telefon eller online. Här kan du med andra ord hitta annat stöd som kompletterar vår verksamhet. Du klickar på organisationernas loggor för att komma in till deras respektive hemsida.

Om situationen är akut bör du omedelbart ringa  polisen på telefon 112. Kvinnofridslinjen ger stöd dygnet runt på 020-50 50 50. Den finns till för alla och där kan du även chatta med Unga Relationer om du är under 20 år och mår dåligt i din relation.

 

Unizon logga

Unizon

Novahuset är en del av riksorganisationen Unizon. Om du önskar stöd just där du bor, kan du gå in på vår riksorganisations hemsida och söka på din ort. Klicka på loggan för att komma till Unizons hemsida.

 

 

Polisen logga

Polisanmälan

Om du blivit utsatt för ett övergrepp rekommenderar vi att man gör en polisanmälan. För mer information om vad som räknas som ett övergrepp, gå in här eller kontakta vår mailjour.

Klicka på loggan för att komma till polisens hemsida och läsa mer om sexualbrott.

 

Pojkmottagningen logga

Pojkmottagningen

Pojkmottagningen erbjuder konsultation och i begränsad utsträckning behandling för pojkar som varit sexuellt utnyttjade och för unga sexualförövare. Klicka på loggan för att komma till pojkmottagningens hemsida.

 

Preventell logga

Preventell, vid oönskad sexualitet

PrevenTell är en nationell hjälplinje för dig som upplever att du tappat kontrollen över din sexualitet, som kanske känner oro för tankar och handlingar eller är rädd att göra dig själv eller andra illa. Hos Preventell får du möjlighet att prata anonymt med någon som har stor erfarenhet av liknande frågor. Någon som kan ge dig stöd och råd, och sedan hjälpa dig vidare till behandling om du vill och behöver. Även du som är anhörig eller bara har frågor om sexuellt problembeteende är förstås också varmt välkommen att ringa till dem.

Deras nummer är 020-66 77 88, och de har öppet vardagar mellan kl. 12-15. Klicka på loggan för att komma till deras hemsida!

 

Orrenius och Cederberg loggaAdvokatfirman Edelhjelm logga

Juridisk expertis

För specialiserade jurister inom området sexualbrott rekommenderar vi firmorna Advokaterna Orrenius och Cederberg samt Edelhjelm. Ni kan kontakta dem om ni behöver ett målsägandebiträde. Klicka på loggorna för att komma till deras hemsidor.

 

 

Vidu Nova logga

Det Röda Tältet, behandling online

Det Röda Tältet är ett online behandlingsprogram för kvinnor med sexuella trauman. Ett program för dig som vill komma vidare i livet, vill släppa det förflutna, bearbeta dina trauma, återhämta dig från skam och uppskatta dig själv som du är och leva ditt sanna jag i lugn och harmoni. Klicka på loggan nedan för att läsa mer.