Hitta annat stöd

Nedan finns tips på organisationer som kan ge stöd från andra platser, antingen via telefon eller online. Här kan du med andra ord hitta annat stöd som kompletterar vår verksamhet. Du klickar på organisationernas loggor för att komma in till dennes hemsida.

Om situationen är akut bör du omedelbart ringa  polisen på telefon 112. Kvinnofridslinjen ger stöd dygnet runt på 020-50 50 50. Har du eller någon du känner självmordstankar så är självmordslinjen öppet kl 06-24 varje dag. Du når dem via telefon 90101, chatt eller mejl 

 

Unizon logga

Unizon

Novahuset är en del av riksorganisationen Unizon. Om du önskar stöd just där du bor, kan du gå in på vår riksorganisations hemsida och söka på din ort. Klicka på loggan för att komma till Unizons hemsida.

 

 

Polisen logga

Polisanmälan

Om du blivit utsatt för ett övergrepp rekommenderar vi att man gör en polisanmälan. För mer information om vad som räknas som ett övergrepp, gå in här eller kontakta vår mailjour.

Klicka på loggan för att komma till polisens hemsida och läsa mer om sexualbrott.

 

 

Preventell logga

Preventell, vid oönskad sexualitet

PrevenTell är en nationell hjälplinje för dig som upplever att du tappat kontrollen över din sexualitet, som kanske känner oro för tankar och handlingar eller är rädd att göra dig själv eller andra illa. Hos Preventell får du möjlighet att prata anonymt med någon som har stor erfarenhet av liknande frågor. Någon som kan ge dig stöd och råd, och sedan hjälpa dig vidare till behandling om du vill och behöver. Även du som är anhörig eller bara har frågor om sexuellt problembeteende är förstås också varmt välkommen att ringa till dem.

Deras nummer är 020-66 77 88, och de har öppet vardagar mellan kl. 12-15. Klicka på loggan för att komma till deras hemsida!

 

Orrenius och Cederberg loggaAdvokatfirman Edelhjelm logga

Juridisk expertis

För specialiserade jurister inom området sexualbrott rekommenderar vi firmorna Advokaterna Orrenius och Cederberg samt Edelhjelm. Ni kan kontakta dem om ni behöver ett målsägandebiträde. Klicka på loggorna för att komma till deras hemsidor.