Unizon

Om du önskar stöd just där du bor, kan du gå in på vår riksorganisations hemsida och söka på din ort.
Klicka på loggan för att komma till deras hemsida!

 

Preventell, vid oönskad sexualitet

PrevenTell är en nationell hjälplinje för dig som upplever att du tappat kontrollen över din sexualitet, som kanske känner oro för tankar och handlingar, eller är rädd att göra dig själv eller andra illa. Hos Preventell får du möjlighet att prata anonymt med någon som har stor erfarenhet av liknande frågor. Någon som kan ge dig stöd och råd, och sedan hjälpa dig vidare till behandling om du vill och behöver. Även du som är anhörig eller bara har frågor om sexuellt problembeteende, är förstås också varmt välkommen att ringa till dem. Deras nummer är 020-66 77 88, och de har öppet vardagar mellan kl. 12-15.
Klicka på loggan för att komma till deras hemsida!

Pojkmottagningen

Pojkmottagningen erbjuder konsultationer och i begränsad utsträckning behandling för pojkar som varit sexuellt utnyttjade och för unga sexualförövare.
Klicka på bilden för att komma till deras hemsida!

Polisanmälan

Om ett brott har begåtts, oavsett vad det är för övergrepp, rekommenderar vi att man gör en polisanmälan.
För mer information om vad som räknas som ett övergrepp, gå in här, eller kontakta vår mailjour.

Klicka på loggan för att läsa mer om sexualbrott.

Juridisk expertis

För specialiserade jurister inom området sexualbrott rekommenderar vi firmorna Advokaterna Orrenius och Cederberg samt Edelhjelm. Ni kan kontakta dem om ni behöver ett målsägandebiträde.
Klicka på loggorna för att komma till deras hemsidor.

Det Röda Tältet, behandling online

Det Röda Tältet behandlingsprogram är ett behandlingsprogram för kvinnor med sexuella trauman. Ett program för dig som vill komma vidare i livet, vill släppa det förflutna, bearbetar dina trauma, återhämta dig från skam och uppskattar dig själv som du är och leva ditt sanna jag i lugn och harmoni.
Klicka på loggan nedan för att läsa mer.