Sociala medier

Novahuset finns på flertalet sociala medier. Följ oss gärna och ta del av vårt dagliga arbete.

Novahuset på Instagram

 

 

Novahuset* - föreningen mot sexuella övergrepp
Novahuset* - föreningen mot sexuella övergrepp2020-05-25 18:49:39
När många myndigheter drar ner på sina stödverksamhet utökar vi vår istället då fler behöver oss.
När vi nu ser ett ökat behov av stöd så vidareutbildades igår några av våra volontärer för att ha personligt stöd.
Novahuset* - föreningen mot sexuella övergrepp
Novahuset* - föreningen mot sexuella övergrepp2020-05-25 15:00:46
Att köpa sex anses vara ett brott mot staten och inte ett brott mot en person tycker vi är förfärligt. Likaså att personen som säljs inte automatiskt blir målsägande utan vittne vilket innebär att hon inte har rätt till skadestånd.

När det gäller koppleri ses även detta som ett brott mot staten, ett brott mot allmän ordning och säkerhet. Hur kan det vara så?

De vi möter som har erfarenhet av prostitution är ofta i en särskilt utsatt situation och ofta också i en beroendeställning. Det finns även de som skadar sig själv på detta sätt efter tidigare trauman. Vi behöver göra än mer i frågorna, detta är bara en del!

För att kunna förhindra att en av tio män köper sex måste vi börja med att samhället ändrar sin syn på kvinnorna som säljs. Det är hög tid!

Behöver du stöd? Novahuset möter många med erfarenhet av sex mot ersättning, sugardejting, pornografi och sexuellt självskadebeteende som många gånger kan kopplas samman. Hör av er till oss på mailjouren@novahuset.com du har möjlighet att vara anonym i din kontakt med oss.