Utbildare / ha stödsamtal

Utbildare/ ha stödsamtal

Novahuset är en ideell förening som utifrån ett intersektionellt feministiskt perspektiv arbetar för ett samhälle fritt från sexuellt våld. Allt arbete som utförs på Novahuset är förankrat i en värdegrund vars kärna är alla människors lika värde, rätten till sin egen kropp samt till ett liv fritt från sexuellt våld. Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden och består idag av 5 medarbetare och ca 30 volontärer.

Novahusets arbete är indelat i tre områden: stödverksamhet, förebyggande och uppsökande arbete. I stödverksamheten erbjuds stöd och rådgivning till personer som blivit utsatta för någon form av sexuellt våld samt anhöriga till denna målgrupp.

Det våldsförebyggande arbetet syftar till kunskapsspridning och attitydförändring genom föreläsningar och workshops för elever, vårdnadshavare, yrkesverksamma med flera.

Det uppsökande arbetet sker genom uppsökande verksamhet online. Syftet här är att befinna sig i miljöer där sexualbrott ofta förekommer.

Om tjänsten

Novahuset söker nu en ny medarbetare till det förebyggande och stödjande arbetet. Tjänsten utgår från Linköping och är delad mellan det förebyggande och stödjande arbetet. Som föreläsare inom det förebyggande arbetet kommer du genomföra workshops och föreläsningar främst riktade till skolor med elever och anhöriga. I våra workshops och föreläsningar lyfter vi ämnen som kroppen, sex, gränser, attityder och normer, internet, sociala medier och pornografi. Målet med dessa workshops är att förebygga övergrepp samt fånga upp unga som har utsatts för någon form av sexuellt våld. Utöver att genomföra workshops och föreläsningar ska du även tillsammans med medarbetare inom det förebyggande arbetet planera, samordna och utveckla det förebyggande arbetet.

Som samtalskontakt inom stödverksamheten kommer du arbeta med människor i behov av stöd och råd genom enskilda samtal. Arbetet innebär även medföljning till exempelvis polis, sjukvård, rättegång etc. Målgruppen är personer som utsatts för någon form av sexuellt övergrepp eller anhöriga till personer som utsatts oavsett ålder eller kön.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning i, för arbetet, adekvat område, kunskap kring sex och samlevnad, sexuellt våld, internet/sociala medier och HBTQ+ Vi eftersträvar en inkluderande arbetsplats och en arbetsgrupp med varierad bakgrund. Du får gärna ha kunskaper i andra språk än svenska/engelska då vi i vår verksamhet möter personer med olika bakgrund

Meriterande om du har erfarenhet av stödjande arbete och/eller av att föreläsa/hålla grupper. Detta förväntas du kunna göra ensam efter introduktionen.

För att lyckas med ditt uppdrag behöver du vara självgående och ha vana av att själv forma ditt arbete. Du har alltid ett professionellt förhållningssätt samt förmågan att hantera när förutsättningar inte är givna och kan anpassa dig till ändrade omständigheter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättning av denna tjänst.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Frågor?

Kontakta generalsekreterare Kajsa Rietz 0731445606

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Lön enligt kollektivavtal. Arbetstiden är i huvudsak förlagd på vardagar dagtid, vissa kvällar och helger.

Lönetyp: Fast månadslön

Tillträde enligt överenskommelse

Chatt