Nu har du chansen att söka ett styrelse- samt valberedningsuppdrag hos Novahuset!

Novahuset är en religiöst och partipolitiskt obunden ideell förening som arbetar efter visionen om ett samhälle fritt från sexuellt våld. Samhället präglas av normer och attityder gällande sex och sexualiteter som skapar våldsamma förväntningar. En konsekvens av det är att en stor del av befolkningen har blivit utsatta för sexuellt våld, fysiskt eller på internet.

Novahuset arbetar med att bryta föreställningar kring sexuella förväntningar och skapar förståelse för rätten till sin egen kropp. Genom förebyggande, uppsökande och stödjande arbete möter Novahuset personer som har eller kan komma att utsättas för sexuellt våld, eller personer som kan komma att utsätta andra. Novahuset möter även adekvata professionella, vårdnadshavare och beslutsfattare som kan påverka förekomsten och/eller konsekvenser av sexuellt våld.

Novahusets verksamhet är uppdelar i tre verksamhetsområden. Det förebyggande arbetet bedrivs främst i skolor genom workshops med åk 4, åk 6, åk 8, anpassad skola samt gymnasie. I det förebyggande arbetet föreläser Novahuset även yrkesverksamma och vårdnadshavare.
Det stödjande arbetet bedrivs dels online via chatt och mail, samt genom stödsamtal på Novahusets samtalsmottagning i Linköping. Novahusets uppsökande arbete bedrivs på populära sociala medier genom bland annat frågestund och informationsspridning.

Novahuset grundades 2008 och har sitt kontor i Linköping, men verkar i hela Östergötland. Verksamheten består av 5 anställda och ca 30 volontärer.

Föreningens värdegrund vilar på ståndpunkten att övergrepp kan förebyggas och bearbetas. Novahusets arbete genomsyras av medmänsklighet i kombination med kompetens och professionalitet. Föreningen präglas av nytänkande och mångsidighet med ambitionen att vara en plats med rum att utvecklas.

Styrelsen
Novahuset som är en ideell förening har idag en styrelse som består av fem ledamöter. Nu tar vi nästa steg i styrelsearbetet och rekryterar ytterligare en eller två styrelseledamöter samt en person till valberedningen.
Som person ser vi att du är:

 • Pragmatisk och får saker gjorda
 • Prestigelös och öppen
 • Bra på att samarbeta och bygga relationer
 • Har god analytisk förmåga
 • Har gott föredöme samt är ansvarsfull
 • En person med integritet

Det är meriterande med erfarenhet av:

 • Strategisk omvärldsbevakning med fokus på samhällsfrågor
 • Ideell föreningsverksamhet
 • Att skapa samsyn kring strategi och långsiktiga frågor
 • Styrelseerfarenhet önskvärt men ej krav

Varför välja ett engagemang hos styrelse samt valberedning för Novahuset?
Det är ett intressant, utvecklande uppdrag som ger möjlighet att bidra för att kunna påverka till ett samhälle fritt från sexuellt våld. Novahuset är en snabbfotad ideell förening som via sin kunskap går från ord till handling.

Vad vill vi att du tänker på innan du tackar ja!

 • Att Du delar föreningens värderingar.
 • Att du är beredd att lägga ner den tid och engagemang som behövs för att göra skillnad och skapa trygghet – minst 2h/månad utan arvode.
 • Det är önskvärt att du bor i Östergötland helst i Linköping, men inget krav.
 • Du ska vara medlem hos Novahuset och varje år begär vi ett utdrag ur belastningsregistret.

Ansökan
Är du intresserad av styrelse- samt valberedningsuppdraget hos Novahuset? Då är du välkommen att skicka in en ansökan med en kort beskrivning på hur du möter upp kravbilden, senast den 31/3 via valberedningen Rebecca Karlsson mejl: valberedning@novahuset.com .
Har du frågor om föreningen är du välkommen att kontakta styrelsens ordförande Ribecca Adenberg via mejl: ribecca@novahuset.com.
Vid rekrytering till styrelsen strävar Novahuset efter en större mångfald.

Chatt