Vi söker nya volontärer

Är du hen vi söker?
Du behövs!

Vill du jobba stödjande och förebyggande med personer som blir eller har blivit utsatta för någon form av sexuella övergrepp eller kränkningar?
Vill du arbeta för ett samhälle fritt från våld?
Vill du göra skillnad?
Bli volontär hos oss på Novahuset!

Den 8-9/10 har vi vår volontärutbildning. Utbildningen utgörs av två heldagar och sker i Linköping. Volontärutbildningen ger dig  den breda  kompetensen som krävs för att arbeta som volontär hos oss.

Som volontär hos oss kan du arbeta med stödverksamhet där du via chatt, e-post eller genom personliga möten hjälper personer som vänder sig till oss på grund av att de exempelvis blivit utsatta för sexuella övergrepp/våld eller mår psykiskt dåligt. Om du finner det intressant att också vara en del av vårt preventiva arbete finns det möjlighet till detta genom att exempelvis hålla föreläsningar eller arbeta med marknadsföring. Har du andra idéer eller tankar kring hur du vara en del i vårt arbete, tveka inte att anmäla intresse för utbildningen, så vi får träffas och diskutera vad du kan göra i vår förening!

Som person ser vi gärna att du har ett brinnande intresse och känner stort engagemang för våra frågor. Du behöver vara över 18 år gammal och ha möjlighet att avvara minst 2 timmar i månaden till ideellt arbete.

Då det är viktigt för oss med mångfald och jämställdhet välkomnar vi alla att söka oavsett könsidentitet, sexualitet och etnicitet.

Som volontär på Novahuset erbjuds du förutom ett givande arbete en gemenskap där likasinnade möts, samt vidareutbildningar inom vårt område. Just du kan vara den där hjälpande handen någon behöver!

För intresseanmälan och frågor maila info@novahuset.com

Vid intresseanmälan ser vi gärna att du berättar lite kort om dig själv och varför du är intresserad av att bli volontär hos oss.

Tipsa gärna personer i er närhet som ni tror kan vara intresserade.

Hoppas vi ses den 8-9 oktober!