Bli volontär hos oss

VAD GÖR EN VOLONTÄR?

Som volontär på Novahuset kan du vara en del av vår stödverksamhet där du via chat, mail eller genom personligt möte har kontakt med de som söker stöd hos oss. Du kan även vara en del av vårt förebyggande arbete genom att hålla i föreläsningar eller arbeta med att marknadsföra föreningen genom att exempelvis delta vid olika evenemang. Vill du engagera dig men känner att dessa roller inte riktigt passar dig? Var inte rädd för att ta kontakt med oss och ge förslag på hur du och din kompetens kan vara till nytta för oss.

VAD KRÄVS FÖR ATT BLI VOLONTÄR?

För att vara volontär hos oss behöver du vara minst 18 år och ha möjligheten att lägga minst två kvällar/tillfällen i månaden på ideellt arbete. Vi ser också att du delar vår värdegrund och ser alla människors lika värde. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av ideellt arbete eller stödverksamhet, utan vi ser engagemang och medmänsklighet som de viktigaste egenskaperna i rollen som volontär.

HUR ANSÖKER JAG OM ATT BLI VOLONTÄR?

Är du intresserad av att engagera dig som volontär kan du maila oss på info@novahuset.com för mer information.


VOLONTÄRUTBILDNINGEN

Vi utbildar nya volontärer två gånger om året och utbildningarna är förlagda till våren och hösten.  Volontärutbildningen utgörs av fyra heldagar där du får en grundläggande kunskap om vår organisation, våld i nära relationer, sexuellt våld, samtalsmetodik, hedersrelaterat våld och juridik etc. Fokus ligger på det sexualiserade våldet.

Förutsatt att du efter utbildningen arbetar som volontär hos oss i 1 år är utbildningen kostnadsfri. För att arbeta som volontär hos oss behöver du dock betala en årlig medlemsavgift, detta gör du genom att betala 200 kr till vårt bankgiro 376-6490, som referens anger du din e-post adress.