Årskurs 6

Våra pass i årskurs 6 fungerar som ett komplement till sexualundervisningen och skolans arbete kring nätet, integritet och kränkningar. Passet bygger på ett samtalskoncept där vi ställer undersökande frågor till gruppen som vi sedan diskuterar tillsammans. På så sätt kan vi anpassa innehållet utifrån den aktuella gruppens behov och når frågor som barnen ofta undviker att prata med vuxna om.

Ämnen som vanligtvis dyker upp är sociala medier, gaming, sexuella bilder, attityder, trakasserier, grooming, säkerhet, porr, sex, samtycke samt kroppen och relationer.

Vi kommer självklart även till fritidsgårdar, HVB hem och andra miljöer där unga finns. I Linköping arbetar vi just nu med ett projekt som heter #tillsammansstårviupp med årskurs 6 i samarbete med Tappra Barn, läs mer om det HÄR.

Tid: Passet genomförs under lektionstid, 1-1.5 timme vid 1-3 tillfällen

Utrustning: Whiteboardtavla (ej krav)

Kostnad: All verksamhet inom Östergötland är gratis. Utanför Östergötland tillkommer fast kostnad på 1000 kr/halvdag och 2000 kr/heldag för skolor, reseersättning samt ev. kostnad för övernattning.

Övrigt: Vi ser gärna att våra klassrumsbesök är “lärarfria”. Våra föreläsare har ingen anmälningsplikt och självklart tystnadslöfte.

“Jag minns att man kände sig trygg och man kunde prata ut. Det blev inte pinsamt. Vi pratade om saker man kanske inte vågat prata om tidigare”

– Elever från Ånestadsskolan, 2017